ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν, Κιργιστάν, Μογγολία θα δημιουργήσουν παντουρκικό στρατό 2,8 εκ;

 Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο αγαπημένος της Δύσης, Ε.Ε και ΝΑΤΟ πρόσφατα ενόψει της ανακοίνωσης των αμερικανικών κυρώσεων από τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, ζητούσε, υπεροπτικά, την ανακοίνωσή τους: «Όποιες και αν είναι οι κυρώσεις σας, μην τις καθυστερήσετε».

Και «επιστροφή» με την  υπενθύμιση από την τουρκική γραφειοκρατία της υποψηφιότητας  της χώρας στην Ε.Ε, πραγματοποιώντας” επίθεση” φιλίας, στους ευρωπαίους εταίρους λόγω και της αποφυγής κυρώσεων και της εξελισσόμενης παραβατικότητας στην ΑΟΖ (αλλά και χερσαία στην Κύπρο) του Ελληνισμού.  Σε πρόσφατη συνομιλία του με την Α. Μέρκελ, τόνισε ότι θέλει να γυρίσει “νέα σελίδα” στις ευρω-τουρκικές θέσεις.

Ταυτόχρονα ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μ. Τσαβούσογλου, σε πρόσφατη ομιλία του παραδέχθηκε ότι γίνονται από κοινού αμοιβαία βήματα προκειμένου να υπάρξει μια ευχάριστη ατμόσφαιρα για να δημιουργηθεί ένας ευρω-τουρκικός οδικός χάρτης στο άμεσο μέλλον.

Η υπερφίαλη πολιτική γραφειοκρατία του Ερντογάν τονίζει ότι στη νέα τάξη πραγμάτων που θα επέλθει στον πλανήτη, ως επακόλουθο της υγειονομικής, οικονομικής κρίσης αλλά και της παγκόσμιας κοινωνικής αναταραχής (ως συνέπεια των πρωτοφανών οικονομικοκοινωνικών συνθηκών ), η Τουρκία, περισσότερο από ποτέ, είναι πολύτιμη για την Ένωση.

Ένας καινούριος κόσμος έρχεται με ραγδαίες ανακατατάξεις και μετατοπίσεις γεωπολιτικής ισχύος, αναμένοντας, όμως, τις νέες ισορροπίες που θα διαμορφωθούν με την ανάληψη της αμερικανικής εξουσίας από τον Τ. Μπάιντεν.

Και κυρίως με την ανάδυση νέων εμπορικών οικονομικών οργανισμών όπως της Περιφερειακής Ολοκληρωμένης Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης (RCEP), όπου 15 οικονομίες της Ασίας-Ειρηνικού υπέγραψαν συμφωνία ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών, σε μια αγορά εύρους 2, 2 δις καταναλωτών, όπου αντιστοιχεί στο 30% των παγκόσμιων εμπορικών συναλλαγών, όπου η Κίνα θα έχει πρωτεύοντα ρόλο, ενώ οι ΗΠΑ αποκλείονται.

Στην μετα-κορονοϊό εποχή ενός νέου κόσμου που θα αναδυθεί, πάνω στα συντρίμμια της παγκοσμιοποίησης και του φονικού ιού και στις νέες παγκόσμιες προκλήσεις η Τουρκία λόγω των απτών παραγόντων ισχύος όπως η πληθυσμιακή συνιστώσα, οι παραγωγικές, τεχνολογικές δυνατότητες  αλλά και οι γεωοικονομική διείσδυση της χώρας σε νέες γεωγραφικές ζώνες, όπως στην Κ. Ασία εδώ και δεκαετίες, αποτελεί στρατηγικό εταίρο για Ε.Ε-Δύση, ενώ η Ελλάδα και η Κύπρος θα έχουν μηδενική συνεισφορά στην παγκόσμια  εμπορική αλυσίδα  προσφοράς και σε πρωτοπόρες έρευνες ανάπτυξης-τεχνολογίας (!).

Η Τουρκία αναδύεται στη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων όχι μόνο χτίζοντας την νεοθωμανική “Γαλάζια Πατρίδα” αλλά ο Ρ.Τ.Ερντογάν ονειρεύεται την Παντουρκική Ένωση(;)! Την δημιουργία μιας Ομοσπονδίας όλων των κρατών που έχουν μουσουλμανικό πληθυσμό τουρκικής καταγωγής !

Στην Υπερκαυκασία, στη Βαλτική, στην Ουκρανία, στη Μέση Ανατολή, εκεί στα τουρκικά σύνορα και στις ρωσικές στέπες, που αποτελεί το σημείο συνάντησης και το μήλο της έριδος στην αέναη σύγκρουση Ρωσίας -Δύσης, η Τουρκία δηλώνει παρούσα…

Εδώ και δεκαετίες με πολιτικές ήπιας ισχύος, όπως προγράμματα πολιτιστικών ανταλλαγών -επιρροής, οικονομικής βοήθειας, κοινών στρατιωτικών ή και τεχνολογικής υφής συνεργασιών  και πρόσφατα όπως είδαμε, αποστολής των υπερσύγχρονων φονικών drones  στη Λιβύη, στη Συρία και στο Νότιο Καύκασο και με στόχο την ολοκληρωτική νίκη εναντίον του Artsakh -Αρμενίας, ευελπιστεί  στη δημιουργία, για δεύτερη φορά, του “παντουρκικού κράτους ” , ή ένωσης ή ομοσπονδίας, που θα εκτείνεται από τα Βαλκάνια έως την Κ. Ασία.  Και με στόχο τη δημιουργία  στρατού 2,8 εκ. στρατιωτών από Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν, Κιργιστάν και Μογγολία!

Και ενώ ο πληθωρισμός η νομισματική κρίση και η υψηλή ανεργία  (η συναλλαγματική ισοτιμία τουρκικής λίρας-δολαρίου κυμαίνεται στο 1$ με 7,5 τουρκικές λίρες) ταλανίζουν την τουρκική οικονομία, η τουρκική επιθετικότητα, αμείωτη, εξελίσσεται εναντίον της Ελλάδας, της Κύπρου, της Λιβύης, των Κούρδων στη Βόρεια Συρία …

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Στρατηγού του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (Libyan National Army -LNA), Χαλίφα Χαφτάρ,  ενόχλησαν τους επικεφαλής των τουρκικών δυνάμεων κατοχής.

O Χουλουσί Ακάρ,  κατά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του στην Τρίπολη τόνισε ότι τόσο ο Χαλίφα Χαφτάρ όσο και οι οι υποστηρικτές του, θεωρούνται “νόμιμοι στόχοι” εάν επιτεθούν στον κατοχικό τουρκικό στρατό που αναπτύσσεται μέσα στην ίδια τους την πατρίδα. Προειδοποίησε επίσης, ότι δεν θα υπάρξει καμία διέξοδος διαφυγής από την εμπόλεμη ζώνη.

Ο Στρατηγός της Ανατολικής Λιβύης αγωνιζόμενος για την απελευθέρωση της πατρίδας του από την Τουρκία, κατήγγειλε την ολοένα αυξανόμενη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων, τζιχαντιστών όπως και πολιτοφυλακών- παραστρατιωτικών δυνάμεων του Φ. Σάρατζ-Φ. Μπασάγκα, στις παρυφές της κόκκινης γραμμής στη Σύρτη και στην αεροπορική βάση  Al Jufra.

Συγκεκριμένα, προειδοποίησε: ” Ή θα αποχωρήσετε ειρηνικά από την λιβυκή γη ή θα πολεμήσετε “.

Κάλεσε τον στρατό να εκδιώξει τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής από την χώρα τους εάν δεν αποχωρήσουν ειρηνικά.

Και ενώ επίκειται ανάφλεξη στο λιβυκό μέτωπο, στην Κύπρο  και στην Ελλάδα, με τις ευλογίες της πιο πιστής συμμάχου της Τουρκίας, της Γερμανίας, υπάρχει έντονη κινητικότητα, τόσο όσον αφορά την έναρξη των “διερευνητικών συνομιλιών” ( με ατζέντα ανοιχτή όσο αφορά το εύρος των  τουρκικών αξιώσεων), όσο και ενόψει της σύγκλησης της άτυπης Πενταμερούς, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, με την τουρκική πλευρά να διαμηνύει ως μόνη, σχεδόν, αποδεκτή λύση την διχοτόμηση της Κύπρου και την δημιουργία δύο ανεξάρτητων κρατών .

Στο ίδιο μήκος κύματος , ο νέος ηγέτης  Ε. Τατάρ,  σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό κανάλι του ψευδοκράτους, τόνισε ότι δεν υπάρχει, πλέον, γυρισμός για την δημιουργία της “Γαλάζιας Πατρίδας” και ότι το νεοσύστατο “τουρκοκυπριακό κράτος” θα σταθεί στο πλευρό της Τουρκίας για την προάσπιση των κυριαρχικών και εδαφικών δικαιωμάτων της στην Αν. Μεσόγειο!

Ο Γ. Γ του ΑΚΕΛ, Άνδρος Κυπριανού, με αφορμή τη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου , Χρυσόστομου, στην εφημερίδα “Πολίτης”, κατήγγειλε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά υπό την ηγεσία του Ν. Αναστασιάδη, στο παρελθόν δεν απέρριπτε  την λύση των δύο κρατών!

 

Και στο τέλος θα δώσουμε μάχη να μην καταληφθούν και οι ελεύθερες περιοχές αν δεν αλλάξει (γεωστρατηγικά) μυαλά η ελληνο-κυπριακή κυβερνώσα ελίτ…

Και στην Ελλάδα;…

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μαρίας Ζαχαράκη, για άλλη μια φορά έβαλε στη θέση της την ελληνική πολιτική ηγεσία.

Ελλάδα-Κύπρος πειθήνια, τυφλά υπακούουν στις ευρω-αμερικανικές στοχεύσεις, ακόμα και αν επίκειται συρρίκνωση (;) εθνικής κυριαρχίας/ θαλάσσιων ζωνών κυριαρχικών δικαιωμάτων, κατευνασμού του νέου γεωπολιτικού “γίγαντα” που αποτελεί τον δούρειο ίππο για την προώθηση των ευρωδυτικών, ΝΑΤΟϊκών συμφερόντων.

Την Τουρκία του Ρ.Τ. Ερντογάν.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Τρίπολη της Λιβύης, ο Χ. Ακάρ προειδοποίησε ότι όσα πλοία / στρατιωτικό εξοπλισμό προμηθευθεί η Ελλάδα, ότι είναι να πάθει ο ελληνικός λαός θα το πάθει.

Διαβάστε ένα απόσπασμα της ομιλίας του :

Παρόλα τα προβλήματά του, παρόλο που δεν έχει να φάει, να πιει, να ντυθεί, παρά τη μείωση των μισθών και του κόστους ζωής του ελληνικού λαού, έχουν επιδοθεί σε μια ξέφρενη μόδα εξοπλισμών. Αγοράστε όσα πλοία, αεροπλάνα και υποβρύχια θέλετε, δεν φτάνουν! Δεν φτάνουν! Ό,τι είναι να συμβεί στον αγαπητό ελληνικό λαό, θα συμβεί. Οι Έλληνες γείτονές μας ακολουθούν μία λάθος πολιτική που θα προσθέσει ακόμη περισσότερο βάρος στην ήδη άσχημη οικονομία του, θα είναι εις βάρος της ευημερίας και θα επιδεινώσει τη ζωή του λαού του“.

Και στο εσωτερικό της τουρκικής κοινωνίας, ενόψει των νέων ερντογανικών μεταρρυθμίσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα , βλέπεις για τα μάτια του κόσμου το ζητάνε οι ευρω-αμερικανοί εταίροι, ο δικηγόρος του Ρ.Τ. Ενρτογάν, Ahmet Özel, έγινε ζάπλουτος κερδίζοντας 38 εκ. τουρκικές λίρες καταθέτοντας μηνύσεις εναντίον Τούρκων πολιτών και στη συνέχεια με τη φυλάκιση δεκάδων χιλιάδων, όπου μεταξύ των προσαχθέντων στη δικαιοσύνη προσήλθαν και εκατοντάδες ΠΑΙΔΙΑ (903) του τουρκικού λαού, με την κατηγορία της προβολής του Ρ.Τ.Ερντογάν.

Και στο βίντεο που ακολουθεί, δείτε τον επαναπατρισμό πρόσφυγα ΠΑΚΕΤΑΡΙΣΜΕΝΟ στην Αφρική με τις τουρκικές αερογραμμές…

Και εκεί στα τουρκικά κελιά, στις αίθουσες ανάκρισης, εφαρμόζονται απάνθρωπα βασανιστήρια.

Μεταξύ άλλων το γνωστό βασανιστήριο της φάλαγγας και στη χώρα μας για τους αγωνιστές, τους δημοκράτες, την σπουδάζουσα νεολαία που τους χτυπούσαν ανελέητα στα κελιά της αμερικανοκίνητης Χούντας.

Και ιδού και μια κοινή πρακτική της τουρκικής βαρβαρότητας  εναντίον κρατούμενων και της ελληνικής Αστυνομίας του Μ. Χρυσοχοΐδη και του Κ. Μητσοτάκη.

Την απάνθρωπη πρακτική του ξεγυμνώματος αθώων πολιτών που μάχονται για τα αυτονόητα , την ελευθερία, την δικαιοσύνη, την αξιοπρεπή διαβίωση που αντιβαίνει τις μνημονιακές επιταγές της εξαθλίωσης των λαϊκών στρωμάτων, όπως ειρωνικά σχολιάζει, άλλωστε και ο Τούρκος ΥΠΑΜ.

Συγχαρητήρια κ. Πρωθυπουργέ και για αυτήν την βαρβαρότητα βασανισμού Ελλήνων διαδηλωτών, πανομοιότυπη με τις πρακτικές του Δικτάτορα Ρ.Τ. Ερντογάν.

Απολαύστε την σύλληψη διαδηλώτριας στα Εξάρχεια. Αντίστοιχες εικόνες έχουμε δει επανειλημμένα από την Αστυνομία του κ. Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη.

EUROKINISSI

 ΠΗΓΗ politispress.gr

https://aphdalosnays.blogspot.com/2020/12/28.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια